Kundservice 08-98 66 55
Vardagar 08.00-18.00

Besöker du oss från en mobil enhet?

Vi tror att du besöker oss från en mobil enhet och rekommenderar att du använder vår mobilsajt för få bästa tänkbara upplevelse.

 |  Till mobilsajten  |  Till webbsajten

Skrota bilen

Bilskrotarna i Stockholm, ditt självklara val när det är dags att skrota din bil

Finns du i Stockholm med omnejd? Behöver du skrota din bil? Vi finns här för att hjälpa dig med det!
Bilskrotarna har funnits i Stockholm i många år och vi har en lång erfarenhet inom branschen vilket gör oss till ditt självklara val när det gäller allt som har med bilskrot att göra.

Vi hanterar flera tusen bilar varje år och garanterar dig att din bil kommer att skrotas efter de nu rådande lagarna och reglerna. Självklart är vi måna om miljön och alla bilar hos oss skrotas på ett miljöriktigt sätt. Detta är något som också våra kunder uppskattar.
Vår personal är mycket kompetent och vi satsar mycket på service och kan garantera dig att du inte kommer att ångra ditt val när du väljer Bilskrotarna i Stockholm.

Är det dags för dig att skrota din bil nu? Inga problem. Du har två val att göra. Antingen kan du själv lämna in bilen till något av våra mottagningsanläggningar eller så kan du be oss att hämta din bil, en tjänst som vi erbjuder och som allt fler av våra kunder väljer att nyttja också. Det är praktiskt. Det är enkelt och du behöver inte göra mer än att beställa en hämtning. Sedan är det bara att vänta på oss och vi kommer så fort som inom tre dagar. Den här tjänsten innebär att du dessutom kan följa din hämtorder på webben, via SMS eller e-mail.

Vi är verksamma i Stockholm och hanterar bilskrot i hela stor-Stockholm. När det är dags för dig att skrota din bil tveka inte att kontakta oss för att se hur och vad vi kan hjälpa dig med.

Vi är det självklara valet för dig som behöver skrota bilen i Stockholm!

Bilskrotarna har som auktoriserade bilskrotar mångårig erfarenhet av att ta hand om skrotbilar från såväl privatpersoner som försäkringsbolag, kommuner och myndigheter.

Bilskrotarna AB är auktoriserade av Bilproducenterna. Bilskrotarna AB är sedan 2006 godkänd medlem i Bilretur (Bilproducenternas mottagningssystem för skrotbilar).

När ni lämnar in ert fordon till oss så vet ni att den blir korrekt omhändertagen för avregistrering och miljöriktig skrotning. Vår erfarenhet är din trygghet!

Lämna in din bil för skrotning

När det är dags att skrota din bil kan du kostnadsfritt lämna in ditt fordon med producentansvar till någon av våra mottagningsställen. Om någon annan person lämnar in skrotbilen åt dig så krävs en fullmakt.

Registreringsbevis & legitimation

Det är viktigt att du tar med dig det senast utfärdade registreringsbeviset del 2 och legitimation när du lämnar in din skrotbil.

Om ni saknar det senast utfärdade registreringsbevis del 2 måste ni beställa ett nytt. Det gör ni på Transportstyrelsens webbplats eller på telefon 0771-25 25 25.

Läs om registreringsbevis på Transportstyrelsens webbplats

Kontakta oss om du har några funderingar eller frågor kring skrotningen av din bil.

Vi kan hämta din skrotbil

Vi kan hämta din skrotbil med våra egna bärgare och transportera den till vår närmaste Bilreturauktoriserade mottagningsställe.

  • Vi hämtar din bil normalt inom 3 dagar.
  • Vi har egna bärgare med kapacitet upp till 6-7 bilar åt gången.
  • Vi använder ett eget datasystem för att hantera din hämtorder.
  • Du kan följa din hämtorder på vår webbplats och via SMS och e-post.

Vad kostar det?

Inom Stor-Stockholm av registrerad personbil

För hämtning inom Stor-Stockholm av registrerad personbil tar vi normalt ut en kostnad om 500 kronor.

Om ni vill veta exakt vad det kostar att hämta ert fordon så kontakta vår kundservice på 08-98 66 55

Övriga fordon

För ej registrerade och direktimporterade bilar samt andra fordon som husvagnar, släpvagnar och tyngre fordon tar vi ibland ut en högre kostnad. Kontakta oss för mer information.

Skrotningspremie

Nya regler från 1 juni 2007!

Från och med den 1 juni 2007 betalas ingen skrotningspremie ut för skrotning av fordon. Det är dock kostnadsfritt att lämna in fordon med producentansvar till oss på Bilskrotarna.

Skrotningsavgift

Vi tar inte ut någon avgift för att skrota fordon som råder under producentansvar.

Om fordonet innehåller avfall eller saknar vitala delar kan vi ta ut en avgift.

Har ni har ett fordon som inte råder under producentansvar eller saknar vitala delar så ber vi er att kontakta oss för prisuppgift.

Fordon med producentansvar

Producentansvar innebär att en producent (yrkesmässig tillverkare och yrkesmässig importör, till exempel en generalagent) ansvarar för att ombesörja att ett fordon skrotas på ett regelmässigt korrekt sätt. Fordonsägaren har rätt att kostnadsfritt lämna in sitt fordon till skrotning. Producenterna står för kostnaderna att skrota och återvinna fordonet.

Fordonsmärken med producentansvar

De flesta fordonsproducenterna råder idag under producentansvar. Branschorganisationen BIL Sweden tillhandahåller dock information för vilka fordonsproducenter som råder under producentansvar.

Läs om fordonsproducenterna på BIL Swedens webbplats

Reservation

Om fordonet saknar motor, växellåda, katalysator (om det fanns katalysator från början) eller andra värdefulla delar eller om det finns avfall med som inte kommer från bilar.

Vilka fordon omfattas inte av producentansvar?

Fordon som inte råder under producentansvar är t ex. husvagnar, släpvagnar, tunga lastbilar.

Kontakta oss om du är osäker på om ditt fordon råder under producentansvar.

Vad händer med mitt fordon senare?

Vad händer egentligen med ditt fordonet efter du har lämnat in det för skrotning?

Steg 1: Detonering av airbags

En av de första stegen är att detonera alla airbags i fordonet.

Steg 2: Dränering

Det andra steget är att dränera bilen. Det innebär att bilen töms på alla vätskor. Vätskor som bensin, olja, bromsvätska, spolarvätska och glykol. Många utav vätskorna kan sedan återanvändas.

Steg 3: Fragmentering

Nu när bilen har miljöbehandlats och demonterats, "pressas" bilen ihop. Därefter skickas bilen för fragmentering, vilket innebär att bilen hackas i småbitar. De sönderhackade småbitarna sorteras sedan med hjälp av olika sorteringsmetoder. De separerade metallerna smälts sedan ned i ugnar till ursprungliga råvaror.